SEMIN CE 78 PERFECT’LIGHT View larger

CE 78 PERFECT’LIGHT


Lekka, gotowa do użycia masa szpachlowa 

CE 78 Perfect’light jest lekką, gotową do użycia masą szpachlową w kategorii 3A, do zastosowania wewnątrz pomieszczeń, przeznaczoną do spoinowania płyt gipsowo-kartonowych od poziomu Q1 przy użyciu taśmy zbrojącej.

ZALETY

masa gotowa do użycia, nie wymaga rozcieńczania, dla upłynnienia można przemieszać
wydajność identyczna przy wiadrze 20 kg lekkiej masy, jak przy 27,5 kg tradycyjnej masy szpachlowej
• lekka masa – łatwiejsze nakładanie oraz towar lżejszy w transporcie 
super gładka 
• białe wykończenie
łatwa do szlifowania 
• nakładanie ręczne lub maszynowe: bazooka, banjo, agregat  
do spoinowania zalecane użycie taśmy papierowej SEMIN BANDE JOINT 



Plus de détails

 
CE 78 PERFECT’LIGHT
PODŁOŻE

Wszystkie rodzaje płyt gipsowo-kartonowych z lub bez materiału izolacyjnego (wełny szklanej, wełny mineralnej, styropianu) o krawędziach skośnych. 


POKRYCIA

Gładzie, grunty oraz inne pokrycia ścienne.


SKŁAD

Żywica, woda, węglan wapnia, środek zagęszczający i inne. 

Masa jest koloru białego. 


OPAKOWANIE

Worki 20 kg +/- 17,3 L.


ZUŻYCIE

Od 350 g/m² płyty g-k (500 g/m² w przypadku tradycyjnej masy szpachlowej).


CZAS SCHNIĘCIA

Kolejną warstwę nakładać od 24 do 48 godzin od położenia pierwszej warstwy, w zależności od warunków otoczenia. 

 
Subscribe to our newsletter

Semin gwarantuje poszanowanie Twojego

życia prywatnego Semin.pl wykorzystuje pliki cookie, w tym pliki cookie stron trzecich, na swojej stronie internetowej, aby umożliwiać, analizować i optymalizować korzystanie z witryny.

Możesz zaakceptować lub odrzucić pliki cookie.

Klikając link „Dostosuj pliki cookie”, możesz dowiedzieć się, do czego są one wykorzystywane. Aby uzyskać więcej informacji, przeczytaj naszą politykę prywatności dotyczącą plików cookie.

Dotyczącą plików cookie

Pomiar oglądalności

Te pliki cookie pozwalają nam na tworzenie statystyk dotyczących korzystania z naszych usług. Wyłączenie ich uniemożliwia nam monitorowanie i poprawianie jakości naszych usług za pomocą plików cookie.